Plegt-Vos ontwikkelt voor Newomij in Rosmalen

Plegt-Vos en Newomij hebben het contract ondertekend voor nieuwbouwproject Hoff van Hollant in Rosmalen.

Plegt-Vos heeft het project ontworpen vanuit haar concept Huisvanu en neemt de bouw van de appartementen op zich. Newomij is als eigenaar verantwoordelijk voor de verhuur. De vastgoedonderneming nam eerder dit jaar de grondpositie over van Rohofflant V.O.F. uit Utrecht.

Hoff van Hollant wordt gerealiseerd op de plaats van de voormalige Kattenboschschool op een groene locatie in Rosmalen, vlakbij het centrum en het NS-station. Het project bestaat uit 45 appartementen en 67 parkeerplaatsen. De woningen zijn bestemd voor een brede doelgroep. Enerzijds is er een combinatie van sociale huurwoningen en woningen voor de vrije sector. Anderzijds is een deel van de appartementen geschikt voor ouderen met een mobiliteitsbeperking. In deze levensloopbestendige woningen zijn veiligheid en toegankelijkheid gegarandeerd.

Voor de ontwikkeling en bouw van het project past Plegt-Vos haar Huisvanu-concept toe. Dankzij geëngineerde basismodules wordt het appartementencomplex razendsnel gebouwd. Er is een elementenbibliotheek met een vaste structuur en flexibele elementen, waarbij de architectuur vrij kan variëren. Door te werken met prefabricage, vaste partners en een gestandaardiseerd proces zijn de risico’s minimaal en de ontwikkel- en bouwtijd kort.

De woningen zijn duurzaam en gasloos en variëren in grootte van 49 m² tot en met 90 m². Als alles volgens planning verloopt, start de bouw in september van dit jaar en levert Plegt-Vos de woningen in de zomer van 2022 op.