Plegt-Vos en Stebru realiseren 400 woningen in Zoeterwoude

Plegt-Vos en Stebru hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van 400 appartementen in de wijk Verde Vista Meerburg in Zoeterwoude.

Ontwikkelaar Stebru tekende eind 2020 al de koopovereenkomst voor de grond voor dit nieuwbouwproject. Plegt-Vos, verantwoordelijk voor het ontwerp, de technische uitontwikkeling en de realisatie, zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 starten met de bouw van de woningen. 

Gebiedsontwikkeling Verde Vista Meerburg is een ontwikkeling van 14,5 hectare in de stedelijke Leidse regio ingeklemd tussen snelweg A4 en het Groene Hart. De ontwikkeling is onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling W4 ter hoogte van Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude. De verdiepte ligging van de A4 ter hoogte van Zoeterwoude maakte een grootschalige gebiedsontwikkeling op deze unieke locatie mogelijk.

De bewoners van de 400 nieuwe appartementen in het gebied hebben straks niet alleen een directe ontsluiting via de snelweg naar de rest van het land, maar ook tal van recreatiemogelijkheden in het aangrenzende landelijke Groene Hart.