Perial Asset Management groeit verder op Nederlandse kantorenmarkt

Het Pan-Europese Perial Asset Management heeft lang verhuurde duurzame kantoorpand gelegen naast Schiphol airport gekocht namens investeringsfonds SCPI PFO.

Het pand is gelegen op Park 20|20, het eerste ‘Cradle to Cradle’ bedrijvenpark ter wereld. Het object ligt op 2 minuten lopen van het treinstation van Hoofddorp en is daarmee goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Schiphol is te bereiken binnen 7 minuten en Amsterdam Centraal station binnen 20 minuten.

Hoofddorp is een bekende en gewilde kantoorlocatie voor zowel investeerders als gebruikers. De locatie is onder meer de thuisbasis van verschillende internationale bedrijven waaronder Asics, Bluewater, Danone, Disney, FedEx, Ingenico, Irdeto, L’Oreal en Sony.

Het aangekochte gebouw, dat in 2012 is opgeleverd, heeft een energielabel A en een BREEAM Excellent certificaat, een oppervlakte van 3.607 m2 kantoorruimte, 77 overdekte en beveiligde parkeerplaatsen en is gelegen op eigen grond. Het pand is volledig verhuurd aan Headfirst group, met een triple-net huurcontract van 11 jaar zonder break optie, wat resulteert in een stabiele lange termijn cashflow. Headfirst is een internationale HR-dienstverlener en specialist in de professionele organisatie van externe arbeidsbemiddeling.

De transactie was eind juli 2021 volledig afgerond. De verkoper werd geadviseerd door HMK Notarissen. Perial werd geadviseerd door L’Etoile Properties, DRS, Greenberg Traurig en Drees & Sommer. L’Etoile Properties neemt het gebouw in beheer namens Perial Asset Management.