Particulieren kopen Groningse winkelportefeuille van Dela

Een samenwerking tussen Groningse particuliere beleggers, onder wie Lammert Tel en Bas Schrage, en de Twentse investeringsgroep DGL Investments heeft een winkelportefeuille aangekocht van Dela Vastgoed in de binnenstad van Groningen.

De portefeuille bestaat uit meerdere winkelpanden op A1-locaties in Groningen, waaronder de Herestraat en de Vismarkt. Huurders van de winkelruimtes zijn onder andere Schoonenberg, Swarovski, Levi’s, Flying Tiger en Kiko Milano. Deze transactie maakt deel uit van een breder verkoopprogramma van Dela Vastgoed.

Belegger Lammert Tel: ‘Hoewel we tijdelijk door het coronavirus in een lastige periode verkeren, weten we zeker dat dit stuk van de stad de prominentste plek zal blijven. Voor de Herestraat 1, de absolute landmark van de Groningse binnenstad, gaan we op zoek naar een huurder die qua grandeur bij dit pand past.’

Retail Capital adviseerde de kopers bij de aankoop van de portefeuille. De verkoper werd in deze transactie geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Houthoff.