PROVADA Rochdale, Oostzijderpark en Heddes tekenen voor sociale huurwoningen in Zaandam

Vastgoed- en gebiedsontwikkelaars Timpaan en Ontwikkeladviseur BV (samenwerkend als Oostzijderpark BV) hebben woensdag op de Provada het koopcontract getekend met woningcorporatie Rochdale.

De corporatie neemt 73 appartementen af in de gebiedsontwikkeling Oostzijderpark te Zaandam. Aansluitend tekende Rochdale met aannemer Heddes Bouw & Ontwikkeling voor de realisatie van het vastgoed. Manager Vastgoed Erik Nagengast tekende namens Rochdale, directeur Jethro van Veen namens Ontwikkeladviseur BV, directeur Theo Decnop namens Oostzijderpark BV, adjunct-directeur John Noordeloos namens Timpaan en directeur Niels Doodeman namens Heddes.

Blok F

In Blok F komen studio’s en tweekamerappartementen voor de sociale huur. Ook komen er 18 à 20 ‘Kamers met Kansen’. Deze appartementen zijn bedoeld voor jongeren die na een zorgvraag of moeilijke thuissituatie (weer) op eigen benen gaan staan. Zij krijgen daarbij extra ondersteuning. Blok F wordt een duurzaam gebouw en in het ontwerp van het gebouw gaat bijzondere aandacht uit naar het creëren van gezamenlijke plekken waarop de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, zoals een dakterras en een wasruimte. Het blok ligt op een prachtige locatie binnen Oostzijderpark, in de toekomstige parkstrook die dwars door de gebiedsontwikkeling loopt. Blok F is door rudy uytenhaak + partners architecten ontworpen.

Gebiedsontwikkeling Oostzijderpark

Oostzijderpark is een nieuwe stadswijk in Zaandam, met in de eerste fase 534 woningen. Totaal zullen binnen Oostzijderpark ca. 900 nieuwe woningen worden gebouwd. De bouwblokken Meiboom (24 koopappartementen in blok D) en de woontoren van MN (171 middeldure en vrije sector huurwoningen) zijn reeds in aanbouw.

De nieuwe stadswijk krijgt autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en privéterrassen voor de huizen. Er komen woningen voor starters, jongeren, gezinnen en ouderen waarbij ca. 1/3 sociale woningbouw, 1/3 middel & vrijesectorhuur en 1/3 koopwoningen bedraagt.