PROVADA Overeenkomst Koningskwartier getekend

Op de Provada is woensdag de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van Koningskwartier deelplan 7 Zuid in Zevenhuizen.

Gebiedsontwikkelingsmaatschappij (GOM) Zuidplaspolder en Ouwehand Bouw Gorinchem realiseren hier 27 koopeengezinswoningen, 18 koopappartementen en 13 sociale huureengezinswoningen.

Tot ongeveer 2025 worden in Koningskwartier ruim 1200 woningen gerealiseerd, waarvan ruim de helft door GOM Zuidplaspolder. Ruim driekwart van de woningen is inmiddels gebouwd en de resterende woningen worden in de komende jaren opgeleverd. Koningskwartier Zevenhuizen ligt in de Zuidplaspolder in de gemeente Zuidplas tussen Rotterdam, Waddinxveen en Gouda. In deelplan 7 Zuid van Koningskwartier worden zowel sociale huurwoningen als koopwoningen gerealiseerd. Voor het eerst worden er ook appartementen toegevoegd aan de wijk. Inmiddels is meer dan 70% van de woningen in dit deelplan verkocht.

Koningskwartier is een wijk met een dorpse sfeer die verbonden is met het bestaande dorp Zevenhuizen. De wijk is onderdeel van de totale woningbouwopgave in Zuidplaspolder. GOM Zuidplaspolder heeft naast de gronden in Koningskwartier tevens grondbezit in het deel van de Zuidplaspolder waar gewerkt wordt aan de ontwikkeling van het Vijfde Dorp in het Middengebied. De doelstelling van GOM Zuidplaspolder is om ook hier in de nabije toekomst een belangrijke bijdrage te leveren aan de grote woningbehoefte in Nederland.

Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder II cv is een samenwerking van AM, Amvest, ASR, Heijmans en Woonbron. Voor dit deelplan is Amvest de uitvoerend ontwikkelaar.