PROVADA Gemeente en Altera tekenen intentieverklaring winkelcentrum Houten

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed heeft met  de gemeente Houten woensdag, tijdens de tweede dag van de Provada, een intentieverklaring getekend ten behoeve van de herindeling van winkelcentrum Het Rond in Houten.

Het Rond is het kernwinkelgebied van Houten en biedt drie full service supermarkten, een foodhal (de Vershof) en een breed aanbod aan non-food. Het winkelaanbod omvat een mix van lokale ondernemers en grootwinkelbedrijven.

De partijen hebben geconstateerd dat het gebied Het Rond te Houten niet optimaal wordt benut. Met de intentieverklaring zijn ze voornemens om gezamenlijk te onderzoeken hoe de optimalisatie van het gebied kan worden vormgegeven. Naar aanleiding van oriënterende gesprekken over de transformatie van het gebied is ten doel gesteld het aantal vierkante meters retail in het noordelijke deel van het gebied te verminderen en deze ruimte te vervangen door woningen, waardoor het centrum compacter en beter afgestemd wordt op een toekomstige gebruikersvraag.

Erwin Wessels, cio Altera: “Met het gezamenlijk ondertekenen van de verklaring onderschrijven we het belang van het transformeren van het gebied. Een aantal uitgangspunten en afspraken is hierin opgenomen. Na een lange aanloop, welke doorgaans bij transformatie gebruikelijk is, geeft deze intentieverklaring Altera het vertrouwen dat partijen gezamenlijk willen optrekken in de transformatie van het centrumgebied.”

Rosa Molenaar, wethouder in Houten: “Het moment van de intentieverklaring sluit goed aan bij onze gebiedsvisie Centrum, De Molenzoom en De Koppeling. Voor het centrum Het Rond wordt op dit moment met onze inwoners aan de gebiedsvisie gewerkt. Het terugdringen van leegstand en het toevoegen van woningen is dé grote uitdaging, passend binnen de schaal en het DNA van ons dorp Houten. Onze lokale ondernemers helpen bij het ontwikkelen van de gebiedsvisie.”