PROVADA Dura Vermeer gaat voor gezonde werkplekken

Tijdens de Provada tekenden Dura Vermeer Bouw Hengelo, Cad&Company, DWA en Healthy Workers voor een samenwerking aan voor de gezondste werkplek.

Data-gedreven werkplekken met slimme sensoren zorgen er, in combinatie met input van medewerkers via een app, voor dat de werkomgeving geoptimaliseerd wordt. Omgevingsfactoren zoals licht en geluid, afgestemd op de behoefte van de medewerkers, hebben bewezen positieve invloed op en factoren als stress en vermoeidheid, waardoor welzijn en productiviteit verbeteren.

De samenwerking start in het eigen kantoor van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Enerzijds worden middels sensoren verschillende factoren als lucht(vochtigheid), CO2, geluid, temperatuur en aanwezigheid continu gemeten. Daarnaast wordt de stand van zaken bij medewerkers middels een questionnaire gecheckt. Een combinatie van deze databronnen maakt data-gedreven verbeteringen in het welzijn van de medewerkers mogelijk. Deze data wordt doorlopend opgehaald, waardoor inzichtelijk wordt of de implementatie succesvol is. Privacy is een belangrijk aspect, daarom worden alle gemeten data geanonimiseerd.

De data van deze trends zijn niet alleen in te zetten voor het werknemerswelzijn van Dura Vermeer, maar worden ook ingezet in het ontwerpproces van gebouwen.

De ondertekening werd gedaan door Koert Terhürne, directeur van Dura Vermeer, en Boy Lokhoff, directeur van Healthy Workers.