P3 Logistic Parks verhuurt distributiecentrum in Echt

P3 Logistic Parks heeft een langjarige huurovereenkomst getekend met een grote internationale retailer voor P3 Echt, een logistieke locatie in de regio Echt-Susteren in het zuidoosten van Nederland.

Het object is de meest duurzame ontwikkeling van P3 in Europa en haar allereerste termijnaankoop in Nederland. P3 is een langetermijn investeerder die is gespecialiseerd in het beheer en de ontwikkeling van logistiek vastgoed in Europa.

Het gehele gebouw van 99.000 m² gaat hiermee naar één huurder, die niet bekend gemaakt wil worden. Het is gelegen op het 'Businesspark Midden-Limburg' in de gemeente Echt-Susteren, dicht bij de Duitse en Belgische grens en daarmee strategisch goed gelegen voor de detailhandel. Het logistieke object bestaat uit vier even grote units met elk een magazijn, mezzanine en kantoorruimte. In totaal bestaat P3 Echt uit 84.877 m² opslagruimte, 12.685 m² mezzanine en 1.376 m² kantoorruimte.

Otis Spencer, CIO bij P3 Logistic Parks: ‘Deze huurovereenkomst is een groot succes voor P3, aangezien we 99.000 m² volledig konden verhuren aan één grote huurder, onmiddellijk nadat de ontwikkeling was voltooid en de termijn-aankoopovereenkomst was gesloten. Deze naadloze overgang toont aan dat onze risicobeoordeling juist was en dat de verwachte waardecreatie werd gerealiseerd. We zijn ook optimistisch over vergelijkbare kansen in de toekomst en zullen ons blijven richten op het werven van locaties met een hoog potentieel in regio's met een grote vraag naar logistieke ruimte.’

P3 is momenteel eigenaar en beheerder van zeven logistieke locaties in Nederland die worden verhuurd aan klanten als Greenyard Fresh, Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.

Cushman & Wakefield en Bridgegap waren de verhuurmakelaars van P3. P3 werd geadviseerd door NL real estate - Knight Frank, Dentons, en C2N, en heeft de logistieke locatie in Echt als termijnaankoop aangekocht van ontwikkelaar Dokvast Projects.