Nuveen koopt distributiecentrum in Zaltbommel van Somerset

Nuveen Real Estate heeft een nog te bouwen logistiek complex van 62.000 m² in Zaltbommel gekocht van de ontwikkelaar, Somerset Capital Partners.

De investment manager werd ondersteund door Cording Real Estate Group als partner voor logistieke transacties in Nederland.

Het distributiecentrum bevindt zich in Zaltbommel, op een centrale plek in Nederland. Volgens Nuveen behoort deze regio tot de top 5 van logistieke regio's van Nederland. Het gebied profiteert van directe toegang tot de snelwegen A2 en A15.

Met een totaal van 62.000 m² bestaat de ontwikkeling uit twee fasen. Fase 1 is ontwikkeld als een turn-key project door de ontwikkelaar Somerset Capital Partners. Dit nieuw gebouwde gebouw biedt goed deelbare en flexibele mogelijkheden voor de gebruiker, samen met ADR-opslag en een Breeam very good-certificering. Energiezuinige LED-verlichtingssystemen en een dak dat is voorbereid voor de toekomstige plaatsing van zonnepanelen, passen bij de behoefte van Nuveen Real Estate aan duurzame gebouwen.

Het distributiecentrum is verhuurd aan Mainfreight, een grote wereldwijde supply chain-provider, die het het zal gebruiken om zijn klanten te bedienen. Fase 2 van de ontwikkeling moet worden afgerond in het vierde kwartaal van 2019 op een speculatieve basis, met een call-optie voor de huurder.

James Ellis, senior investment manager, Nuveen Real Estate: "Dit is een goed voorbeeld van de kernkwaliteiten waarnaar onze beleggers op zoek zijn in het fonds. Met de steeds veranderende eisen van gebruikers blijven we ons richten op duurzame gebouwen op sterke locaties en kijken we uit naar verdere samenwerking met Somerset Capital Partners voor toekomstige projecten. "

Frans Landmeter, partner van Somerset Capital Partners: "We zijn blij dat Nuveen Real Estate de ontwikkeling van Zaltbommel heeft gekocht, die deel uitmaakt van een uitgebreide pijplijn. Naarmate onze ontwikkelingen op de markt komen, hopen we transacties met deze belangrijke investeerder te blijven doen."

Houthoff Buruma en Linklaters dienden als juridische en fiscale adviseurs en Malcolm Hollis adviseerde over de technische aspecten. De verkoper werd geadviseerd door Loyens & Loeff.