Nuveen Real Estate start renovatie kantoorgebouw Amsterdam Zuidas

Nuveen Real Estate kondigt de start van de renovatie van het gebouw aan Prinses Irenestraat 59 (PI59) in Amsterdam-Zuid aan.

Het twee jaar geleden aangekochte object was vijftig jaar geleden een van de eerste gebouwen op de Zuidas. Het door G&S Vastgoed te renoveren PI59 krijgt 17.800 m2 kantoorruimte verdeeld over zes verdiepingen en is door V8 Architects en Felixx Landscape Architects ontworpen met het oog op duurzaamheid en lokaal groen. Als 'de werkplek van de toekomst', zullen huurders toegang hebben tot een dakterras, een verborgen parkeergelegenheid, een horecafaciliteit met terras en vanuit het gebouw uitzicht hebben op het sportveld. De oplevering van het kantoorgebouw staat gepland voor het voorjaar van 2024.

Het gebouw zal door Bouwbedrijf Wessels Zuid worden gerenoveerd met materialen met een lage CO2 uitstoot en bevat een geavanceerd energieopwekkingssysteem. Dit past in het bredere streven van Nuveen Real Estate om tegen 2040 - tien jaar eerder dan het Klimaatakkoord - koolstofneutraal te zijn in haar vastgoedportefeuille.

Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten adviseert bij de verhuur van het gebouw.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen