Nuveen Real Estate haalt nog eens €45 miljoen op voor logistiek

Vermogensbeheerder Nuveen Real Estate heeft €45 miljoen opgehaald voor zijn Europese logistieke platform.

De zesde Europese logistieke strategie van de vermogensbeheerder heeft nu in totaal bijna € 350 miljoen opgehaald bij institutionele beleggers. Een derde van dit bruto fondsvolume (GAV) toegewezen is aan panden in Nederland, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk.  

Het laatste kapitaal komt van een aantal Duitse institutionele beleggers, van wie de meerderheid al eerder investeerde in het logistieke platform van Nuveen Real Estate.

Doelstelling van de strategie is een gediversifieerde logistieke portefeuille in de belangrijkste landen in Europa: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland. Het platform richt zich ook op een aantal andere Europese locaties voor modern logistiek vastgoed dat van hoge kwaliteit is en geschikt is voor alle logistieke toepassingen, en voor distributiecentra in de binnenstad (last mile).

Thorsten Kiel, Hoofd Europese Logistiek bij Nuveen Real Estate: ‘De pandemie heeft de behoefte aan kwalitatief hoogstaand logistiek vastgoed in het hele continent verder aangezwengeld en daar profiteren beleggers van. We verwachten in heel Europa hevige concurrentie op het gebied van best-in-class logistiek vastgoed.’