Novaform start bouw woningcomplex Up North in Amsterdam Noord

Novaform en Mosaic World zijn begonnen aan de bouw van Up North, een hoogstedelijk nieuwbouwcomplex met 207 woningen aan de Klimopweg in Amsterdam Noord.

Het complex, een ontwerp van het Amsterdamse bureau MNNR Architects, biedt een gevarieerd woningaanbod. Woonstichting Lieven de Key verwerft 82 sociale huurwoningen. En er worden ook 90 koopappartementen en 35 middensegmentwoningen gebouwd. Het complex biedt verder plaats aan enkele commerciële ruimtes ten behoeve van de bewoners en een grote Gamma bouwmarkt. De oude bouwmarkt ging enkele jaren geleden bij een grote brand verloren. De bouw door Adriaan van Eck neemt ruim twee jaar in beslag.

De initiatiefnemers spreken van een natuur-inclusief gebouw. De bewoners van Up North krijgen de beschikking over een grote gemeenschappelijke daktuin, waar het groen langs de galerijen omhoogklimt, waardoor ook de gevels worden ingepakt in het groen. Hierdoor ontstaat een oase van inheems groen midden in de drukke stad, tevens een voedselbron voor andere bewoners als vogels, bijen en vlinders.

img
Redacteur
Profiel