Novaform en Zuiver ontwikkelen woontoren in het Nieuwe Rivium

Novaform en Zuiver Vastgoed Groep ontwikkelen woontoren met 550 appartementen in het Nieuwe Rivium in Capelle aan den IJssel.

Novaform is samen met KlokGroep onderdeel van KlokHolding, een familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring in de vastgoedbranche. Novaform is recent voor 50% in de ontwikkeling gestapt van dit project aan de monding van de Nieuwe Maas en de Hollandsche IJssel, een initiatief van partner Zuiver Vastgoed Groep. Het appartementencomplex komt naast het Zalmhuis en is onderdeel van het Nieuwe Rivium in Capelle aan den IJssel, bij Rotterdam.

Het nieuwe gebouw, een ontwerp van Kraaijvanger Architects, krijgt ruim 550 koop- en huurappartementen. De totale woonoppervlakte is ongeveer 55.000 m² bvo. Voor de 2000 m² in de plint zijn mogelijkheden voor horeca en andere commerciële activiteiten. De ambitie is om op maaiveldniveau een plein te maken, waarbij een verbinding met het water wordt gecreëerd.

Zuiver Vastgoed Groep heeft de locatie in 2019 verworven met het oog op herontwikkeling. NL Real Estate – Knight Frank adviseert hen in het gehele commerciële traject van het project.

Transformatie
Het Nieuwe Rivium is een bestaand business park dat de komende jaren getransformeerd wordt naar een hoogstedelijk werk-, woon- en verblijfsgebied, waar naast kantoren ook ruimte is voor hotels, winkels, horeca en 5000 woningen. Naast een gunstige ligging vlak bij de Erasmus Universiteit en de ligging naast de A16, krijgt het Nieuwe Rivium hoogwaardige mobiliteitsoplossingen, zoals zelfrijdende ParkShuttle-voertuigen, snelle fietsroutes, deelauto’s en watertaxi en -bussen.

Voor de ontwikkeling van de wijk is een gebiedspaspoort 2.0 opgesteld, waarin de visie, kaders en randvoorwaarden voor de transformatie staan beschreven. De planning is dat dit gebiedspaspoort direct na deze zomer door de gemeenteraad wordt vastgesteld.