Nieuwe vestiging Coop in Ligne te Sittard

Coop opent 8 mei 2018 een nieuwe vestiging van Coop Vandaag in Ligne, het nieuw winkel-, cultuur-, onderwijs- en wooncomplex in Sittard.

Coop Vandaag biedt dagelijkse verse maaltijden en gemaksproducten als kant-en-klaar maaltijden voor supermarktprijzen. Er hoort ook een slijterij bij. De nieuwe Coop stadswinkel die in mei haar deuren opent, vormt een centrale plek in het nieuwe stadshart van Sittard. De winkel is ongeveer 350 m² groot.

Coop Vandaag heeft al twee vestigingen in Rotterdam, in Winkelboulevard Noord en aan de Oostzeedijk  De supermarktketen wil het nieuwe stadsconcept verder uitrollen in Nederland en opent binnenkort ook winkels in ondermeer Sittard, Groningen en Zwolle.

Volgens Maarten Ebben, directeur winkeloperatie bij Coop, is Coop Vandaag het perfecte antwoord op de veranderende wensen van de consument. Maarten: “Mensen hebben het druk, dagritmes veranderen, de traditionele eetmomenten verdwijnen en huishoudens worden steeds kleiner. Mensen willen graag snel, gemakkelijk, vers en gezond eten. Bij Coop Vandaag vind je vers en gemak tegen supermarktprijzen, de hele dag door en tijdens ruime openingsuren. Die combinatie spreekt erg aan en heeft zijn succes in andere steden bewezen. We kijken er naar uit om ook Sittard te verrassen met dit eigentijdse concept.

‘De komst van Coop Vandaag onderstreept de mogelijkheden van Ligne”, stelt Wethouder Noël Lebens (binnenstedelijke ontwikkeling). “Ligne is gebouwd als ontmoetingscentrum. Met de komst van de Coop wordt een belangrijke functie aan het gebied toegevoegd.’

Jongen Projectontwikkeling is als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de verhuur. Carlo Külter, directeur van Jongen Projectontwikkeling, voegt toe: ‘Wij zijn blij met de aanvulling van de Coop in Ligne. Dit concept voegt weer een nieuwe dimensie toe, welke uitstekend past in de vraag en behoefte van de huidige consument.’