Nieuwe toren voor Spot Amsterdam

Door Architecten en MoederscheimMoonen Architects hebben een nieuwe toren ontworpen voor Spot in Amsterdam.

Vastgoedontwikkelaars COD en Duqer veranderen een deel van Amstel III onder de naam Spot (Superior Plan of Transformation) in een woon- en werkwijk. Het masterplan is door Kaan Architecten ontwikkeld. In co-creatie met Door Architecten ontwikkelt MoederscheimMoonen Architects een van nieuwe de gebouwen in het gebied.

Het gebouw bestaat uit een plint met ruimte voor verschillende functies en een toren met appartementen in de huursector. Door Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de plint, die bestaat uit een gevarieerd programma. Zo komen er stadswoningen, kantoren, commerciële functies, een kinderdagverblijf, de algemene fietsenstalling en de entree naar de bovengelegen woontoren. De plint is ontworpen als een vlechtwerk van roodbruine baksteen waartussen grote vensters komen. Achter de plint ontwikkelt zich een passage waar fietsers, voetgangers, bewoners en bezoekers samenkomen. Bewegen staat hierbij centraal, van het maaiveld tot aan het groene dak landschap, wat vormgegeven is door Inside Outside.

MoederscheimMoonen Architects is verantwoordelijk voor de woontoren. Voor de woningen is gekozen voor een plan van drie basisplattegronden.

Het ontwerp is gecoördineerd en wordt technisch uitgewerkt door Klunder Architecten, die ook een van de andere torens in het gebied ontwerpen.