Nieuwe commissarissen bij Bouwinvest benoemd

Jos Nijhuis en Jos van Lange zijn benoemd tot respectievelijk voorzitter en lid van de raad van commissarissen (RvC) van Bouwinvest Real Estate Investors

Op 18 april jl. trad de vorige RvC af, met deze twee benoemingen is er weer een nieuwe RvC. Binnen enkele maanden verwacht Bouwinvest de overige twee leden bekend te maken.

ACHTERGROND: Waarom Bouwinvest nieuwe commissarissen heeft

Bij de nieuwe RvC van Bouwinvest is gekeken naar een zo goed mogelijke balans tussen kennis en ervaring op het gebied van bestuur, risicobeheersing, financiële verslaglegging, compliance, HR, institutionele cliënten en vastgoedstrategie.

De nieuwe RvC voorzitter Jos Nijhuis (1957) was van 2009 tot vorig jaar ceo van de Royal Schiphol Group. Vanaf 2009 tot 2017 bekleedde hij commissariaten in de financiële dienstverlening bij AON Group Nederland en SNS Reaal/Volksbank. Voordat Nijhuis bij Schiphol Group aantrad, vervulde hij diverse functies bij PWC, waarvan de laatste 7 jaar als ceo Nederland.

Het aandachtsgebied van Jos van Lange (1956) zal vooral liggen op het gebied van finance, risk, control en compliance in combinatie met vastgoed. Hij wordt binnen de RvC, voorzitter van de audit- en risk commissie. Van 1980 tot en met 2017 werkte Van Lange in diverse functies bij Rabobank Nederland en Rabo Vastgoed Groep. De laatste jaren bij Rabo Vastgoed Groep, van 2006 tot 2013 was hij cfro en van 2013 tot 2017 ceo.

Zowel Nijhuis en Van Lange bekleden momenteel functies in diverse toezichthoudende rollen.