Nieuw kapitaal van € 364 mln voor fondsen Bouwinvest Real Estate Investors

Het Bouwinvest Residential Fund, Retail Fund en Office Fund hebben in de tweede helft van 2018 € 364 mln aan kapitaal verworven.

Het Residential Fund heeft in totaal € 115 mln aan commitments van nieuwe en bestaande klanten aangetrokken. Het totaal geïnvesteerde vermogen bedraagt per eind 2018 € 5,7 mrd. Het Office Fund verwierf in totaal € 223 mln aan nieuwe commitments van nieuwe en bestaande klanten.

Achmea Schadeverzekeringen is een nieuwe toetreder in het Office Fund. Het fonds heeft momenteel een totaal geïnvesteerd vermogen van € 0,8 mrd. Een van de bestaande klanten in het Retail Fund verhoogde zijn aandeel met € 26 mln. Het totale geïnvesteerde vermogen omvat € 1,0 mrd per eind 2018.

‘Wij zijn erg blij met deze commitments, omdat Bouwinvest de ambitie heeft om te groeien naar € 15 mrd geïnvesteerd kapitaal in 2021. Onze drie open fondsen hebben een groeidoelstelling en leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Het stemt ons bovendien tevreden dat steeds meer institutionele investeerders de toegevoegde waarde van vastgoed zien in de totale beleggingsportefeuille. Investeren in core vastgoed kent een laag risico, biedt een langjarig stabiel rendement en geeft bescherming tegen inflatie. Het is daarnaast een manier om maatschappelijke impact te hebben,’ aldus Karen Huizer, Director Client Management bij Bouwinvest.