Nieuw Hotel Indigo tegenover Paleis Noordeind

In opdracht van Borealis Hotel Group, ontwikkelaar en exploitant, transformeert Mulderblauw architecten het monumentale pand aan het Noordeinde 33 naar een luxe boetiekhotel.

In dit pand, recht tegenover Paleis Noordeinde, komt de eerste vestiging van Hotel Indigo in Nederland. 

Het pand dateert uit 1884 en heeft een rijke geschiedenis als agentschap van De Nederlandsche Bank, waarvan veel originele elementen nog aanwezig zijn. Een hoofdkluis met een verdiepingshoge ronde kluisdeur, kluizen, glas-in-lood ramen, natuurstenen tegels, plinten en vensterbanken zijn originele onderdelen waar tijdens het ontwerp rekening mee gehouden is.

Hotel Indigo is een het lifestyle brand van InterContinental Hotels Group.

Het huidige gebouw bestaat uit drie delen, die middels het optrekken van een nieuwe, art deco gevel tussen 1925 en 1927 tot één geheel zijn gesmeed. De gevels aan de Heulstraat, Noordeinde en Paleisstraat zijn beschermd stadsgezicht. Desalniettemin heeft Mulderblauw
toestemming gekregen om aan de zijde van het Noordeinde een nieuwe historiserende entreedeur te maken. Aan de achterzijde van het gebouw is een opbouw van twee verdiepingen gemaakt. Deze nieuwe toevoeging is opgebouwd uit een bronskleurige vliesgevel die in materiaal aansluit op de bestaande, bronzen kozijnen.

De oplevering staat gepland voor december 2017. Het hotel krijgt naar verwachting 63 kamers. Het pand heeft een bvo van 3600 m².

Laatste nieuws

Evenementen