Newomij koopt 12 eengezinswoningen in Assen

Fijn Wonen is in opdracht van Newomij gestart met de bouw van de 12 huurhuizen in Assen. De oplevering van deze energiezuinige eengezinswoningen staat gepland voor september 2023.

De 12 tussen- en hoekwoningen hebben elk 109 m² woonoppervlak en worden voorzien van zonnepanelen. De nieuwe huurhuizen komen aan De Klenckestraat in een rustige en groene buurt, niet ver van het stadscentrum van Assen. In de directe nabijheid ligt onder meer winkelcentrum Nobellaan, met een supermarkt, diverse detailhandel en een apotheek.

De woningen worden gerealiseerd volgens de ‘bouwen in één dag-methode’ van Fijn Wonen. Hierbij worden nagenoeg alle componenten (vloeren, wanden en gevels) van de woningen kant-en-klaar in een fabriek geproduceerd. Daarna worden die in een kort tijdsbestek op de bouwlocatie geassembleerd op de daarvoor aangelegde fundering.

Robbert Ter Weijden, lid raad van bestuur van Newomij: ‘We zijn verheugd dat we wederom een aantal duurzame en energiezuinige eengezinswoningen aan onze residentiële vastgoedportefeuille kunnen toevoegen. In Assen bezitten we al meerdere woningposities en op grond van onze positieve ervaringen hebben we vertrouwen in de lokale verhuurmarkt.’

Terra Projectmanagement heeft als bemiddelaar opgetreden bij deze transactie.