NHG steunt woningeigenaren tijdens coronacrisis

Iedereen met een NHG-hypotheek die de hypotheeklasten niet meer kan dragen, mag maximaal 9% van het hypotheekbedrag aan achterstand oplopen.

Bijvoorbeeld: als de klant een  hypotheekschuld heeft van 200.000 euro, dan staat NHG borg voor een achterstand van maximaal 18.000 euro. Geldverstrekker kunnen dankzij deze mogelijkheid woningeigenaren oplossingen aanbieden met behoud van het NHG-vangnet.

“Vanwege het coronavirus komen diverse consumenten in de problemen. Gelukkig verlenen geldverstrekkers drie maanden uitstel van betaling. Maar veel woningeigenaren maken zich zorgen of zij de hypotheek na die maanden wel kunnen betalen en hoe. Met deze regeling geeft NHG zowel de woningeigenaar als de geldverstrekker de ruimte om de betalingsachterstanden langer dan drie maanden op te laten lopen”, aldus Arjen Gielen, bestuurder NHG.

Toekenning en terugbetaling van de achterstand vindt plaats op basis van afspraken tussen geldverstrekker en de consument. NHG ontwikkelde de zogeheten Woonlastenfaciliteit (WLF) tijdens de kredietcrisis. Vanwege de coronacrisis zijn de voorwaarden die tijdens de kredietcrisis werden gesteld versoepeld.

 

img
Redacteur
Profiel