Mosaic World wil energiebewustzijn huurders verbeteren

Mosaic World, ZIG en Iqbi gaan samenwerken om huurders bewust te maken van hun energieverbruik. Hiervoor zal Iqbi data over energieverbuik in de Mosaic World wooncomplexen in Nederland automatiseren, visualiseren en monitoren.

Plaza Resident Services, verantwoordelijk voor het property en assetmanagement van de Mosaic World vastgoedportefeuille, werkt al samen met ZIG, en biedt huurders hiermee 24/7 online toegang tot relevante huurders-informatie, zoals complexinformatie en rekeningoverzichten. Door de samenwerking met iqbi, een specialist op het gebied van slimme meters en het verwerken van data, krijgen huurders inzicht in hun eigen relatieve energieverbruik, wat kan helpen om efficiënter om te gaan met energie.

“We willen hiermee snel en eenvoudig afwijkingen in het energieverbruik detecteren en zo verrassingen in de jaarnota’s voorkomen. Tegelijkertijd moedigt de beschikbare data huurders aan om verspilling te voorkomen en daarmee kosten te verlagen”, legt Patrick Dillen, directeur Property Management Mosaic World uit. “Bovendien zorgen de slimme meters ook voor nog nauwkeurigere en huurcommissie-compliant meetdata.”