Monumentale laagbouw WTC Rotterdam krijgt Breeam Very Good

De monumentale laagbouw inclusief het Postillion Hotel WTC Rotterdam heeft het Breem In-Use Very Good certificaat behaald.

Dat gold al eerder voor de Highrise van WTC Rotterdam. Ook is het complete gebouw sinds kort voorzien van energielabel A++. De BREEAM certificering is vooral bijzonder omdat de laagbouw een monumentale status heeft. Daardoor is het doorvoeren van de duurzame aanpassingen met respect voor deze monumentale status een extra uitdaging.

Tijdens de revitalisatie van WTC Rotterdam is een complete reeks aan duurzame aanpassingen gedaan, waaronder de installatie van zonnepanelen, het vervangen van alle verlichting door LED lampen, een zeer geavanceerd klimaatsysteem en een uitdagende gevelrenovatie. Die heeft geleid tot 30 ton CO2-reductie per gevel per jaar. De liften en roltrappen wekken hun eigen energie op.

Bij elke nieuwe huurder en huurverlenging wordt nu standaard een Green Lease aangeboden. Investeerder Bouwinvest heeft als ambitie om voor 2045 haar complete vastgoedportefeuille te laten voldoen aan de doelen die zijn geformuleerd in het klimaatakkoord van Parijs.

Laatste nieuws

Evenementen