Meta tikt € 172 mln af om van nieuw kantoor af te komen

Techbedrijf Meta heeft een boete van omgerekend € 172 mln betaald om onder de aanhuur van een kantoor in Londen uit komen. 

PropertyEU, zusteruitgave van PropertyNL schrijft over de kwestie. Meta verbreekt het huurcontract voor een kantoor aan 1 Triton Square in Londen dat het in 2021, midden in coronatijd, tekende. Het techbedrijf, eigenaar van Facebook en Instagram, betrok het kantoor echter nooit.

Naar eigen zeggen heeft Meta voldoende capaciteit op het aangrenzende Regent’s Place en heeft het een kantoor geopend aan Lewis Cubitt Square dat wordt samengevoegd met het Canal Reach-gebouw in King's Cross.

Diep in de buidel

Meta tekende naar verluidt in 2021 voor liefst 20 jaar voor 1 Triton Square en moet diep in de buidel tasten om onder haar huurverplichting uit te komen. Het techbedrijf betaalt de Britse REIT £149 mln (€ 172 mln) om het contract voor een kantoor dat het nog nooit heeft bewoond, te beëindigen.

Afwaardering vastgoed

Desalniettemin meldt het British Land dat de exit van Meta de winst per aandaal de komende 6 maanden met 0,6% drukt. Eerder verstrekte winstverwachtingen worden echter niet geraakt omdat het bedrijf veel succes heeft geboekt bij het innen van achterstallige huurpenningen uit de coronaperiode.

Eerder dit jaar rapporteerde het op de FTSE 100 genoteerde bedrijf verliezen van meer dan £1 miljard nadat haar vastgoed jaar op jaar met 12,3% in waarde was gedaald.

 

Laatste nieuws

Evenementen