MegaStores lanceert Tenant of the Future voor testen nieuwe concepten

MegaStores Den Haag lanceert een nieuw retail concept dat zich richt op kleinere, innovatieve ondernemers en nieuwe concepten.

Tenant of the Future, oftewel TOF, biedt onder andere shop-in-shops waar kleine ondernemers kunnen onderzoeken of een fysieke winkel een bijdrage levert aan de verkoop van hun product. Het concept is ook bedoeld voor bestaande ondernemers die een nieuwe formule willen testen. Zo kunnen bestaande en nieuwe ondernemers kijken of een nieuw idee, product of dienst kans van slagen heeft. TOF biedt ondernemers de mogelijkheid te starten met een eigen winkel, maar wel met support van het managementteam van MegaStores en de hulp van mede-ondernemers.

Shop-in-shop
Op de eerste verdieping van het 85.000 m² grote woonwinkelcentrum MegaStores is een ruime unit van 1154 m² beschikbaar gesteld voor de uitrol van dit shop-in-shop concept. De grote TOF ruimte is onderverdeeld in kleine ruimtes met een duidelijke routing en biedt zo aan meerdere ondernemers ruimte voor een eigen winkel. Door de bezetting met elkaar af te stemmen en ook de schoonmaak samen te regelen, kunnen ondernemers op deze manier samen de winkel runnen.
Het risico om een winkel te starten is op deze manier kleiner, de kosten zijn lager en de tijdsdruk geringer. Tegelijkertijd biedt het concept ondernemers de kans te proeven aan het hebben van een eigen winkel en kennis te maken met het dagelijks publiek van MegaStores.

Op dit moment zijn er al drie shop-in-shops in gebruik genomen. Mokka Home, een tailor made meubelmaker met een focus op gestoffeerde en gecapitonneerde meubels, opende zijn shop als eerste binnen dit concept. Keukenland, een voormalige keukenwebwinkel, opende zijn eerste offline shop binnen het concept en HACO, één van de eerste ondernemers binnen MegaStores, opende een shop-in-shop om hier een nieuw concept uit te proberen. Op dit moment is er nog ruimte voor een aantal ondernemers.

HS Retail, sinds april 2015 eigenaar van MegaStores Den Haag, is bezig met een grote herontwikkeling en rebranding van het winkelcentrum. Meer beleving en een uitgebreider aanbod op het gebied van home, food en leisure spelen een grote rol in de ambitieuze herontwikkelingsplannen en innovatie staat hierbij hoog op de agenda.

Innovatieve blik
Vorig jaar is het winkelcentrum een samenwerking aangegaan met ondernemer Misja Andriol. Albert Hoogland, managing director Bright en senior asset manager MegaStores: "Andriol is als jong talent van Eye on Entrepreneurs (EoE), een initiatief van ondernemers en de Haagse Hogeschool, gekoppeld aan MegaStores met het doel om met een frisse en innovatieve blik te kijken naar mogelijkheden voor het centrum. Andriol heeft in samenwerking met ons managementteam het concept vormgegeven en is nu bezig met de uitrol van TOF. Dit concept beantwoordt een aantal vragen die tijdens zijn aantreden zijn geformuleerd, zoals welke kansen bestaan er voor de implementatie van retail concepten en hoe kunnen we onze bezoekers blijven verrassen met nieuw aanbod bij MegaStores."