Marc Kuijper volgt Wendela Raas op bij Dentons

Dentons heeft per 1 januari Marc Kuijper, hoofd van de EU-mededingingspraktijk en co-hoofd van het Antitrust Litigation-team in Amsterdam, aangesteld als managing partner in Nederland.

Kuijper begon zijn loopbaan bij Dentons (voorheen Boekel) in 2007 en is sindsdien werkzaam bij het kantoor. Hij staat bekend om zijn uitgebreide ervaring in kartelschadezaken, onderzoeken naar misbruik van machtsposities, mededingingsaspecten van fusies en overnames, staatssteunzaken en compliance audits. Hij doceert over het EU-mededingingsrecht aan de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen en publiceert regelmatig over EU- en nationaal mededingingsrecht.

Kuijper neemt de rol, als onderdeel van een geplande opvolging, over van Wendela Raas. Zij treedt af als managing partner om zich volledig te kunnen concentreren op haar andere leidinggevende functies als lid van zowel de Europe als de Global Board van Dentons, als co-hoofd van de Europese Retail groep en als partner in het vastgoedteam van Dentons.

Als managing partner in Nederland zal Kuijper nauw samenwerken met Marien Glerum, Benelux Managing Officer, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding van de kantoren van Dentons in Amsterdam, Brussel en Luxemburg.

Onder leiding van Raas fuseerde Boekel met Dentons in 2017. Binnen twee jaar verdubbelden het aantal werknemers en de omzet van het kantoor in Amsterdam. Het kantoor werd naar eigen zeggen het snelst groeiende advocatenkantoor in de Nederlandse markt in de periode 2017–2020. Sinds de fusie breidde het kantoor ook de dienstverlening uit in verschillende sleutelpraktijken en sectoren, waaronder fusies en overnames, banking, finance, tax, private equity, energie, fintech, intellectueel eigendom en technologie.