MRP ontwikkelt nieuwbouw distributiecentra in Bleiswijk

Meijer Realty Partners (MRP) gaat op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk op vijf kavels distributiecentra ontwikkelen.

De aanhoudende groei van e-commerce zorgt voor een grote vraag van bedrijven naar logistiek vastgoed. Naast de stijgende vraag naar grootschalig logistiek vastgoed, neemt volgens MRP ook de vraag in het kleinschalige segment van de bedrijfsruimtemarkt toe. Met een van de laatste kavels tot haar beschikking op bedrijvenpark Prisma, zal de ontwikkelaar beantwoorden op deze vraag.

MRP verkreeg de positie toen een deel van de projectenportefeuille van ASR werd overgenomen. De ontwikkelaar werkt samen met Maasstede Vastgoed Ontwikkeling en Bedrijvenschap Hoefweg (gemeenschappelijke regeling gemeente Zoetermeer en Lansingerland) aan de ontwikkeling van Prisma Bedrijvenpark.

Met de komst van het 72.000 m² grote DC van supermarktketen Hoogvliet op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk loopt het aantal beschikbare kavels voor de bouw van distributiecentra steeds verder terug. Meijer Realty Partners beschikt over 13 hectare grond, verdeeld over vijf kavels.

“Met de stijgende vraag naar zowel grootschalig logistiek vastgoed als naar bedrijfsruimten in het kleinschalige segment en daarnaast het teruglopende aantal vrije kavels in bedrijvenpark Prisma zien wij grote kansen ontstaan voor zowel lokale ondernemers, als grote spelers op de logistieke markt”, aldus directeur Bart Meijer.