MRP en Vorm realiseren woongebouw Mares in Den Haag

Tijdens de Masters Expo in de RAI in Amsterdam is de maquette van het luxe woongebouw Mares in Den Haag aan Zee onthuld, in aanwezigheid van ontwikkelaars MRP en Vorm en de Deense architect 3XN onthuld.

In Mares komen 100 luxe appartementen en high-end penthouses van 90–350 m² direct aan het Zuiderstrand, de duinen en de Derde Haven. Mares maakt deel uit van gebiedsontwikkeling De Zuid aan de Derde Haven in Den Haag aan Zee, waar in samenwerking met de gemeente Den Haag een luxe leefomgeving wordt gerealiseerd.

Mares, ontworpen door het architectenbureau 3XN uit Kopenhagen, telt aan de zeezijde zes en aan de landzijde vijf verdiepingen. De appartementen krijgen ruime balkons, en de penthouses zeer grote terrassen. Diverse terrassen krijgen een groene omzoming die voorzien is van een bewateringssysteem.

Mares is duurzaam door het ontwerp en de techniek. De materialen waarmee het complex wordt gebouwd, zijn goed bestand tegen de wispelturige weersomstandigheden aan de kust. De woningen worden zo goed als energieneutraal opgeleverd, voorzien van hoogwaardige isolatie en installaties. Bodemwarmte in samenwerking met warmtepompen voorzien de woningen van de juiste temperatuur. De ambitie is om ten minste een A++-label te scoren, wat betekent dat fossiel energiegebruik tot een minimum wordt beperkt. De algemene ruimtes worden in hun energie voorzien door zonnepanelen op het dak.

Overdag zal in de lobby de ‘Mares Hospitality Conciërge’ aanwezig zijn om de gewenste services te verlenen. Bewoners hebben de beschikking over een eigen, afgesloten garage in de directe nabijheid van het eigen trappenhuis en de lift.

Den Haag aan zee

Mares is onderdeel van gebiedsontwikkeling De Zuid, een ontwikkeling van MRP en Vorm voor 400 woningen, zowel appartementen als grondgebonden woningen. Eerder zijn deelgebieden Zuidduin en Zuidhaven gerealiseerd. De bouw van Zuidkade is in volle gang en de woningen worden begin Q2025 opgeleverd. Na Mares komt komen nog de appartementen in Zuidbaai en de herenhuizen in Zuidhof.

De verkoop van Mares start in het tweede kwartaal 2024.

Op de derde foto v.l.n.r.: Marja van Reijn (MRP), Jim Reerink (Netherlands Sotheby’s International Realty), Rudi van Wechem (Frisia Makelaars), Daan van der Vorm (Vorm), Ofer Gilboa (MRP), Jeroen van Lier (Vorm). Christiaan Veddeler (3XN), Jozien Timmers (MRP)

Fotograaf: Damon Rigter

Laatste nieuws

Evenementen