MN koopt 171 appartementen in Zaandam

Timpaan en Ontwikkeladviseur verkopen nieuwbouwproject Oostzijderpark naast station Zaandam Kogerveld aan MN

Onlangs tekenden de ontwikkelcombinatie Oostzijderpark (Timpaan en Ontwikkeladviseur) en vermogensbeheerder MN de koopovereenkomst voor Veld A van gebiedsontwikkeling Oostzijderpark te Zaandam. MN treedt hierbij op namens haar twee opdrachtgevers Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) en Bedrijfspensioenfonds voor de Koopvaardij (Bpf Koopvaardij). Bouwonderneming Heddes uit Hoorn is gecontracteerd voor de bouw.

Veld A bestaat uit een gesloten stadsblok waarvan de in het oog springende woontoren het stationsplein markeert. Het is het eerste project dat gerealiseerd wordt in gebiedsontwikkeling Oostzijderpark, een nieuwe Zaanse woonwijk met in totaal circa 530 woningen.

Het project bestaat uit 126 vrije sector huurappartementen, 45 middenhuurappartementen, 644 m2 horeca en een parkeergarage met 157 parkeerplaatsen. PMT koopt de woontoren, horeca en de helft van het aangrenzende stadsblok. Bpf Koopvaardij koopt de andere helft van het gesloten stadsblok (46 appartementen). Naar verwachting zal het project in de zomer van 2023 worden opgeleverd.

Voor MN is dit nieuwbouwproject in Oostzijderpark het eerste woningproject in Zaanstad en directeur Dutch Real Estate Patrick Ruwiel zegt daarover: ‘Wij zien Zaanstad als een aantrekkelijke plek om te investeren. We zijn dan ook erg blij dat we hier dit prachtige product hebben kunnen aankopen. Het project is voor ons extra bijzonder voor ons omdat we met deze aankoop onze beide opdrachtgevers hebben kunnen bedienen.’

Van de in totaal circa 530 woningen in Oostzijderpark bestaat 30% uit sociale huur, 30% uit beleggershuurwoningen en 40% vrije sector koopwoningen. Het plan bestaat uit circa 452 appartementen, circa 78 laagbouwwoningen, horeca en buurtgebonden voorzieningen. Dit jaar start de verkoop van verschillende fases van Oostzijderpark, waarvan 24 koopappartementen dit voorjaar en worden de contracten voor de corporatiehuurwoningen afgerond.

Fakton Capital begeleidde het verkooptraject namens de Ontwikkelcombinatie. MN werd juridisch bijgestaan door Houthoff.