M7 Real Estate herfinanciert Nederlandse vastgoedportefeuille

M7 Real Estate heeft de herfinanciering van de Nederlandse vastgoedportefeuille van € 62 mln afgerond bij Société Générale, de bestaande kredietverstrekker en een fonds onder beheer van LBP AM.

Het nieuwe arrangement heeft een looptijd van maximaal vijf (3+1+1) jaar en wordt gedekt door een portefeuille van 25 panden verspreid over Nederland, waaronder kantoren, licht industrieel, logistiek en winkelvastgoed. Sinds de verwerving van de activa tussen 2018 en 2019 heeft M7 de gebouwen verbeterd en de leegstand met 7% teruggedrongen. Nederland is de op een na grootste markt van M7 buiten Groot-Brittannië, waar het in totaal €657 mln beheert van activa verspreid over 112 industriële en logistieke, winkelmagazijnen en kantoorgebouwen.

“De vraag naar goed beheerde activa blijft sterk in Nederland”, aldus Hugh Fraser, executive managing director Capital Markets bij M7. “Zowel investeerders, als gebruikers zijn op zoek zijn naar moderne en duurzame ruimtes. Het lopende programma van duurzame verbeteringen zorgt ervoor dat M7 in een goede positie verkeert om aan die vraag te voldoen.”

M7 werd geadviseerd door Goodwins, Loyens & Loeff en Arendt. Savills voerde voor M7 het technisch due diligence uit. De kredietverstrekkers werden geadviseerd door Simmons en Simmons. Savills voerde de technische due dilligence uit voor M7.

 

img
Redacteur
Profiel