Ludo Wijngaarden is nieuwe voorzitter RvC Vestia

Ludo Wijngaarden is sinds per 1 mei 2019 de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vestia. Hij is de opvolger van Heino Teschmacher, die is afgetreden als commissaris volgens het door de Raad vastgestelde rooster van aftreden.

Ludo Wijngaarden is lid / voorzitter van diverse adviesraden en voorzitter van de RvC van woningcorporatie Stek in Lisse. In het verleden vervulde Wijngaarden onder andere de functie van directievoorzitter bij de Postbank en Nationale Nederlanden. Wijngaarden: "Ik wil graag een bijdrage leveren aan goede woningen tegen een verantwoorde prijs."

Heino Teschmacher, vertrekkend voorzitter: "Ik ben met genoegen ruim zeven jaar commissaris bij Vestia geweest en treed met een gerust hart af. Met Ludo Wijngaarden krijgt de RvC een bijzonder deskundig toezichthouder met brede ervaring en kennis, specifiek op het financiële, organisatorische en governance vlak. Dit is van grote meerwaarde voor Vestia in deze fase van haar route van duurzaam herstel naar volledig verantwoord volkshuisvester."

Heino Teschmacher was vanaf begin 2012 voorzitter en lid van de RvC.

Naast Ludo Wijngaarden bestaat de RvC van Vestia uit Hans van der Vlist, Evert Bartlema, Margot Cooijmans, Annelies de Groot en Wout van der Toorn Vrijthoff.