Logistieke sector herstelt sneller dan verwacht

Het effect van corona op de logistieke sector en op de beleggingen lijkt mee te vallen. De kantorenmarkt doet het slecht.

JLL verwacht een snel herstel naar pre-corona-niveaus voor de logistieke sector. De opname trekt vooral aan door e-commerce en supermarkten. De huren op A-locaties stijgen als gevolg van de aanhoudende vraag naar last-mile faciliteiten

Ook over de light industrial sector is JLL positief: ondanks corona is de opname in het tweede kwartaal van 2020 toegenomen. Er is nog steeds vraag van beleggers naar dit segment.

De impact van corona op de Nederlandse kantorenmarkt wordt nu wel duidelijk: in het tweede kwartaal was de opname ruim 180.000 m², een daling met 41% op jaarbasis. De aanvangsrendementen zijn opwaarts aangepast.

In de woningmarkt blijft ondanks de pandemie de vraag het aanbod overtreffen. Door de sterke vraag van investeerders steeg het investeringsvolume in Q2 tot € 1,49 mrd.

Op de beleggingsmarkt was de investeringsactiviteit in het tweede kwartaal sterker dan verwacht, vooral de huizen- en de kantorenmarkt deden het goed. De impact van de pandemie in het tweede kwartaal was minder dan verwacht. De toprendementen bleven redelijk stabiel door de sterke interesse van beleggers. Nu de belangstelling voor vastgoed toeneemt, kan het zijn dat de markt zich snel herstelt, aldus de adviseur.