Loef rijgt nieuwe kraal aan Spaanse Polder nieuwe stijl

Loef Beheer en Projecten gaat een duurzaam bedrijfsgbouw van 3.700 m2 realiseren op bedrijventerrein Spaanse Polder in Schiedam.  De nieuwbouw past naadloos in de plannen van de gemeente Schiedam om de Spaanse Polder duurzaam te ontwikkelen tot een bedrijventerrein van de toekomst.

Voor de realisatie van het nieuwe bedrijfspand heeft de gemeente Schiedam een erfpachtovereenkomst gesloten met Loef Beheer en Projecten voor de uitgifte van grond aan de Nijverheidstraat 1, 3, De Hoopstraat 9, 9AB, 11 en Strickledeweg 101-109. Al eerder zijn de voormalige bedrijfspanden op deze locatie gesloopt en is de grond bouwrijp gemaakt. Ook is de grond onderzocht op de aanwezigheid van mogelijke explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.

Op woensdag 6 juli werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw. Het ontwerp is van het Schiedamse bureau Stats Architecten. In het ontwerp springen in het oog het gebruik van circulaire materialen, maar ook van materialen uit hernieuwbare bronnen en de energiezuinige installatie die gebruik maakt van bodemwarmte en zonnepanelen.

Gebiedsontwikkeling Schiedistrict

In maart 2022 werd op de hoek van de Strickledeweg/Bettoweg al het startsein gegeven voor een ontwikkeling. Hier realiseren investeerders Frits Spijkers en Hans Mekes een duurzaam, modulair gebouwd bedrijfsverzamelpand met een oppervlakte van ruim 1.400 m².

Loef Beheer en Projecten is de volgende ontwikkelaar die wil investeren in het bedrijventerrein van de toekomst. Het ontwerp voor dit bedrijfsgebouw past in de visie die de gemeente met de gebiedsontwikkeling SchieDistrict voor ogen heeft. Rondom het station Schiedam Centrum  moet een aantrekkelijk woongebied ontstaan met 3.000 tot 3.500 nieuwe woingen (Schieveste, s’MAAK, Terras aan de Schie en de Peperkliplocatie), samen met een aantrekkelijke stationsomgeving en een ‘leisure’-gebied met bioscoopcomplex en hotel.

Lees ook: Garageboxen en verloedering vastgoed alarmbellen voor ondermijning

Innovatieve werkgebieden

De belendende bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s-Gravelandsepolder moeten worden omgevormd naar innovatieve, toekomstbestendige werkgebieden door het bestrijden van criminele ondermijning en het vervangen van verouderd vastgoed. Dit doet de gemeente Schiedam onder meer door in de gebieden nieuwe erfpachtcontracten af te sluiten met bonafide bedrijven die zich willen verbinden aan de gemeentelijke visie.