Lister Buildings wint tender voor duurzaam woongebouw in Amsterdam-Oost

Lister Buildings heeft de tender voor de ontwikkeling van de Koffiefabriek gewonnen, een kavel langs de Duivendrechtsevaart nabij het Amstelkwartier in Amsterdam.

In FITz komen 70 woningen en 800 m² voorzieningen. Het complex zal bestaan uit een gemengd woonprogramma met voor 80% woningen in het sociale en midden-segment, collectieve tuinen, horeca en ambachtelijke bedrijfsruimtes. Het gebouw is zelfvoorzienend, energieneutraal en hoofdzakelijk van hout en hergebruikte materialen. Hoge ambities op het gebied van duurzaamheid in combinatie met een hoogwaardige architectonische uitstraling, waren voor de gemeente belangrijke selectiecriteria. Het team van Lister Buildings bestaat uit onder andere U.Minds, MeesVisser en Boom Landscape.

“De woningbouwmarkt kan én moet sneller, slimmer, duurzamer, gezonder en beter. FITz geeft invulling aan onze ambitie om een bijdrage te leveren aan een circulaire wereld. Bovendien creëren we met het sociale, groene programma een geweldige plek om te wonen en te werken voor alle Amsterdammers”, aldus Stefan van den Brink, CEO Lister Buildings.

Het gebied A2-zone/Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost verandert de komende jaren van een traditioneel werkgebied naar een toekomstbestendig werk- en woongebied. FITz dient als voorbeeldproject.

img
Redacteur
Profiel