Leyten en Wolf starten verhuur Markt058

Leyten en Wolf Huisvestingsgroep zijn gestart met de verhuur van het project Markt058 in Leeuwarden.

Vanaf 1 augustus nemen de eerste studenten hun intrek in het vernieuwde complex Markt058 in het centrum van Leeuwarden. De transformatie van het voormalige Aegon-hoofdkantoor tot een ‘mixed-use gebouw’ is een project van ontwikkelende belegger Leyten. Wolf Huisvestingsgroep is verantwoordelijk voor de verhuur en het property management.
 
Naar verwachting zal de locatie direct tegenover het NS-station en de looproute naar de binnenstad van Leeuwarden een grote aantrekkingskracht op studenten teweegbrengen. En dit niet alleen voor studenten in Leeuwarden zelf, maar ook voor hen die elders in het Noorden studeren. Deze studenten zijn afkomstig uit het binnen- en buitenland en studeren aan hogescholen, ROC’s of universiteiten.
 
In totaal komen er 500 woningen beschikbaar. Vanaf 1 augustus worden de eerste woningen opgeleverd. Het gaat hierbij om zogenoemde zelfstandige en gemeubileerde/gestoffeerde woningen. Typerend aan het complex is volgens de ontwikkelaar de hoge kwaliteit van de inrichting van de woningen en dat er veel algemene voorzieningen aanwezig zijn waaronder binnentuin, dakterrassen, ontmoetingsplekken, een wasserette, studieruimtes en een overdekte fietsenstalling. In Markt058 zullen daarnaast een grote fitness (Basic Fit) en diverse horecavoorzieningen komen.