Leerpark en Kadans bekrachtigen samenwerking

Coöperatie Leerpark, de gemeente Dordrecht en Kadans Science Partner gaan samenwerken bij de campusontwikkeling Leerpark Dordrecht.

Tijdens de  Provada werd de samenwerkingsovereenkomst voor de eerste fase ondertekend door wethouder Peter Heijkoop van de gemeente Dordrecht, Peter Vrancken (voorzitter college van bestuur DaVinci) en Chiel van Dijen (commercieel directeur van Kadans Science Partner).

Begin 2018 gaf de Dordtse gemeenteraad groen licht voor de uitwerking van de volgende fase van de campusontwikkeling. Met de plannen voor een campus rond het Leerpark wordt ingezet op de versterking van de regionale kennisinfrastructuur, met onder meer hbo-onderwijs op het gebied van techniek en ICT, het realiseren van productieruimte voor innovatieve startups en hoogwaardige bereikbaarheid, inclusief een station.

De ontwikkelingen hebben in het afgelopen jaar niet stilgestaan. De woningbouw op het Leerpark vordert gestaag en de komst van innovatieve start-ups in de twee tijdelijke ‘maakhallen’ bij de Duurzaamheidsfabriek heeft gezorgd voor veel nieuwe dynamiek en aantrekkingskracht. Met de samenwerking met Kadans Science Partner als internationaal ontwikkelaar en exploitant van kenniscentra, zet de coöperatie Leerpark de volgende stap in de campusontwikkeling. Concreet gaat het in de eerste fase om de ontwikkeling van het ‘kopgebouw’ naast de Duurzaamheidsfabriek met 5500 m² aan ruimte voor hoger onderwijs en innovatieve bedrijven. De volgende fase is de beoogde realisatie van de Maakfabriek tegenover de Duurzaamheidsfabriek, met onder meer grootschalige ruimte voor productie en start-ups.