Laatste fase Ripperda-terrein in Haarlem van start

Slokker Vastgoed is woensdag begonnen met de bouw van de laatste 24 appartementen op het terrein van de voormalige Ripperda-kazerne in Haarlem.

Op het terrein van de voormalige kazerne komen in totaal ruim 400 koop- en huurwoningen, zowel nieuw als oudbouw, 1.000 m² commerciële ruimte en een parkeergarage met 850 plaatsen. Ook staat hier verpleeghuis Overspaarne.

De 24 compacte appartementen van de laatste fase zijn door Slokker Vastgoed ontwikkeld en verkocht aan woningcorporatie Ymere. Bouwbedrijf Thunnissen is verantwoordelijk voor de realisatie. De oplevering staat gepland voor 2025.

Slokker heeft met de ontwikkeling van het Ripperda-terrein al eens de Lieven de Keypenning gewonnen. De Ripperda heeft een grote bijdrage geleverd aan de revitalisatie van de omgeving.

Het terrein is autovrij dankzij de parkeergarage onder het oude exercitieveld. Het grasveld erboven is nu een speel- en ontmoetingsplaats geworden. Achter het oorspronkelijke 19e-eeuwse hoofdgebouw is een tuin gemaakt met voldoende zitbanken om met elkaar in gesprek te raken of om een oogje in het zeil te houden op de spelende kinderen.

Op de foto: Wethouder Floor Roduner gaf samen met Arjan de Vries van Slokker Vastgoed en Rachida El Battioui van Ymere het symbolische startsein voor de bouw door het leggen van een van de vloerplaten.