Kroonenberg maakt drie winkelcentra 1,5 meter-proof

Kroonenberg Groep heeft zijn winkelcentra in Amsterdam, Breda en Hilversum geschikt gemaakt voor de anderhalvemetersamenleving.

In de winkelcentra Gelderlandplein in Amsterdam, de Barones in Breda en Hilvertshof in Hilversum is een duidelijke routing aangebracht middels grondstickers. Hierdoor kan het winkelend publiek zich op een veilige en overzichtelijke manier door het winkelcentrum bewegen. Vervolgens zijn voor de winkels zogenaamde wachtstickers gemaakt; grondstickers die aangeven ‘Wacht hier’ met daarbij het logo van de winkel. De bezoeker kan zo duidelijk zien waar deze moet wachten op het moment dat er te veel mensen in een bepaalde winkel zijn.

Om de nieuwe maatregelen in de centra duidelijk te maken, heeft Kroonenberg Groep hostessen ingezet. Afgelopen week droegen de hostessen een schild van 1,5 meter om zich heen: een ludieke actie die als doel had mensen nog meer bewust te maken van de anderhalvemetersamenleving.

“Wij willen graag dat het winkelend publiek met een veilig gevoel kan winkelen. Gezien de positieve reacties die we tot nu toe hebben gekregen, denk ik dat we daar heel goed in slagen. Wij blijven daarnaast met onze beheerders ter plaatse alert op ontwikkelingen”, aldus CEO Lesley Bamberger.

img
Redacteur
Profiel