Kikx ontwikkelt appartementencomplex in Eindhoven

De gemeente Eindhoven heeft Kikx Development na een tenderprocedure geselecteerd voor de ontwikkeling van appartementengebouw Het Bosbad.

Kikx Development uit Rotterdam heeft deelgenomen aan de ontwerpwedstrijd “Wonen in een beeldentuin, cluster 1” van de gemeente Eindhoven en gewonnen met haar ontwerp Het Bosbad. Zij mogen nu het perceel aankopen in Bosrijk, Meerhoven, en daar hun plannen gaan realiseren. Voor het winnende plan tekende Gaaga Architecten uit Leiden.

Bosrijk is volop in ontwikkeling. Daarbij spelen duurzaamheid, ruimtelijke kwaliteit en spraakmakende architectuur een belangrijke rol. Het bestaande landschap is uitgangspunt voor de bouwontwikkeling. Het wonen in het landschap wordt vormgegeven als 'beelden in een beeldentuin'. De ruimte om de woningen heen is in feite de tuin van de bewoners van Bosrijk.

Het Bosbad bestaat uit 20 luxe appartementen in een bosrijke setting en de appartementen beschikken over 95 tot 140 m² woonoppervlakte. De appartementen zijn bijzonder duurzaam en bieden veel licht en ruimte. Bovendien beschikt elk appartement over een eigen parkeerplaats in de half verdiepte stallinggarage.

De ontwikkelaar gaat hun plannen nu verder uitwerken. Naar verwachting wordt in de eerste helft van 2020 al gestart met de verkoop.