Kennemer Wonen onderzoekt mogelijkheid woningbouw GGZ-terrein Heiloo

Kennemer Wonen en GGZ Noord-Holland-Noord hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor 70 betaalbare huurappartementen op het Willibrordus-terrein in Heiloo.

Deze intentieovereenkomst houdt in dat Kennemer Wonen en GGZ NHN samen met gemeente Heiloo gaan onderzoeken of het haalbaar is om op het Willibrordusterrein woningen te realiseren.

GGZ NHN is bereid een deel van haar grond over te dragen aan Kennemer Wonen voor de ontwikkeling van betaalbare huurappartementen op het Willibrordusterrein.

Het ontwikkelplan bestaat uit 50 tweekamer-appartementen en 20 driekamerappartementen op het Willibrordusterrein, aan de zijde van de Kanaalweg. De 50 tweekamer-appartementen worden in eerste instantie aan cliënten van GGZ NHN verhuurd. De 20 driekamer-appartementen komen direct beschikbaar voor reguliere woningzoekenden. 

Op dit moment worden de eerste stedenbouwkundige schetsen voor de nieuwbouw en ook de eerste berekeningen gemaakt. De uitslag van het haalbaarheidsonderzoek wordt deze zomer nog verwacht. Met een positief resultaat worden daarna de plannen uitgewerkt, wordt het bestemmingsplan herzien en wordt een aannemer geselecteerd. Als alles goed gaat, kan de bouw van 70 sociale huurappartementen begin 2023 van start gaan en in 2024 worden opgeleverd.