Kandans Science Partner koopt tweede gebouw TU/e Campus Eindhoven

Kadans Science Partner heeft het Meulensteen Art Center op de TU/e Campus in Eindhoven gekocht. Het gebouw aan de oostzijde van de campus wordt herontwikkeld  tot het Meulensteen House of Robotics.

Het wordt een multi-tenantgebouw speciaal voor startups in de robotica. Na de verbouwing kunnen startups in het Meulensteen House of Robotics hun nieuwe innovaties in de robotica ontwikkelen en testen. Na de verbouwing zal de begane grond bestaan uit vier individueel te verhuren ateliers. De eerste verdieping bestaat uit één groot atelier. Door het gebouw zowel van binnen als van buiten een make-over te geven krijgt het een meer moderne uitstraling.

De eerste huurder is ook al bekend. Eindhoven Medical Robotics, opgericht door Maarten Steinbuch en Anupam Nayak, zal zich op de bovenste verdieping vestigen. De aankoop van Meulensteen past in de strategie van Kadans om huisvesting te verzorgen voor kennisintensieve bedrijven op universiteitscampussen. Eerder dit jaar werd Kennispoort al aangekocht.

img
Redacteur
Profiel