Kadans werkt samen met Oaktree voor Europese groei science parks

In Oaktree Capital Management heeft vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kadans een partner gevonden voor de Europese expansie van haar portefeuille in science park-vastgoed.

Met de specifieke ervaring, het grote netwerk en de financiële slagkracht van Oaktree verwacht Kadans de portefeuille fors te kunnen laten groeien. Het senior management van Kadans behoudt een belang in de joint venture.
Michel Leemhuis, managing director van Kadans: “De joint venture is een ideale kans om onze vastgoedportefeuille te versterken en uit te bouwen. We zullen de komende jaren dan ook gebruiken om reeds geïdentificeerde projecten in onder meer Nederland, België, Duitsland en het Verenigde Koninkrijk op te pakken. Daarnaast blijven wij actief zoeken naar nieuwe mogelijkheden op de Nederlandse en Europese markt. Met een sterke, strategische partner als Oaktree hebben we daarvoor de juiste uitgangspositie.”

Op het snijvlak van science en business
Kadans concentreert zich sinds 2010 op de kennisintensieve sector, waar een groeiende behoefte bestaat aan passende vastgoedoplossingen op het snijvlak van science en business. Als preferred supplier binnen die sector, wil Kadans een pan-Europees platform creëren, dat meer waarde aan haar huurders biedt dan alleen huisvesting. Shared services, advies, netwerksupport, kredietondersteuning en accelerator programma's zijn onderdeel van de dienstverlening. Met posities in Wageningen, Nijmegen, Utrecht, Breda en Den Bosch heeft Kadans een gedegen track record opgebouwd, die haar strategie onderschrijft.

Oaktree managet € 100 mrd
Oaktree is een wereldwijd investeringsbedrijf, dat bijna € 100 mrd aan bezittingen beheert en belegt namens institutionele en particuliere investeerders in selecte nichemarkten over de hele wereld. Het bedrijf heeft Europese kantoren in Frankfurt, Londen, Milaan, Dublin, Parijs en Luxemburg.

In PropertyNL magazine verscheen vorig jaar een interview met Michel Leemhuis van Kadans.

Foto: Plus Ultra in Wageningen is ook ontwikkeld door Kadans.