Janssen de Jong wil woontoren bouwen in Deventer

De gemeente Deventer en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben afgelopen jaar een intentieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het Havenkwartier in Deventer.

In de komende periode gaat Janssen de Jong het bestemmingsplan in nauwe samenspraak met de gemeente nader uitwerken. Hiertoe is een bouwteam samengesteld, bestaande uit Janssen de Jong Projectontwikkeling (locatie Hengelo), Beltman Architecten en Goossen Te Pas Bouw (beide uit Enschede).

Plan is om in het Havenkwartier een woontoren van circa 60 meter hoog te ontwikkelen op de hoek van de Scheepvaartstraat/Industrieweg. Het gebouw wordt hiermee de hoogste woontoren van Deventer. De woontoren telt 84 appartementen, studio’s, lofts en penthouses. Op de begane grond komt een commerciële ruimte. Qua architectuur wordt aansluiting gezocht bij het industriële verleden van het gebied en bij de Grijze en de Zwarte Silo. Ook zal er bij de uitwerking de nodige aandacht zijn voor natuurinclusief bouwen om de biodiversiteit in het gebied te bevorderen, onder andere in de daktuin en bij het ontwerp voor het naastgelegen gebied. Er zal een stukje van de haven gedempt worden om een groene verblijfsplek aan de kop van de haven te creëren.

Aangezien het plan nog volop in ontwikkeling is, is nog niet bekend hoe de appartementen er van binnen uit gaan zien, wat de verdeling koop/huur zal zijn of wat de prijzen worden. Naar verwachting start de verkoop van de appartementen eind 2021.

Over het Havenkwartier
Het Havenkwartier ligt vlakbij het centrum van Deventer. Aan de eerste havenarm is inmiddels een gebied ontstaan waarin industrieel erfgoed, ondernemerschap, kunst en cultuur, horeca en wonen gecombineerd worden met de nog werkzame binnenhaven.