Janssen de Jong richt circulaire ontwikkelaar Revolve op

Janssen de Jong Groep wil koploper zijn op het gebied van circulariteit en richt daartoe Revolve Development op.

Revolve Development is een ontwikkelbedrijf dat zich hier als start-up volledig op gaat toeleggen. Het is volgens Janssen de Jong Groep de eerste ontwikkelaar van Nederland met deze focus. 

Meer dan ooit is volgens het bedrijf circulair en duurzaam gebruik van grondstoffen en materialen actueel. Gebouwen en gebieden moeten én kunnen anders ontwikkeld worden. Niet pas in 2050 of 2030, maar nu.
Ivo van der Mark, CEO van Janssen de Jong Groep: ‘Wij hechten veel waarde aan ondernemerschap en stimuleren dit ook binnen onze dochterondernemingen. Het initiatief van Alma Krug en Tom van der Horst is een mooi voorbeeld hiervan.’
Het doel van de initiatiefnemers is 100% geluk en 0% CO2. Dat wil zeggen: gebouwen en gebieden te ontwikkelen die zowel CO2-neutraal als circulair zijn, maar ook gebruikers en omwonenden betrekken. ‘Nog te vaak staan technische ontwikkelingen op zichzelf, waarmee comfort en kwaliteit afneemt’, vertelt Alma Krug, initiatiefnemer van Revolve Development, dat het anders wil aanpakken. Mede-initiatiefnemer Tom van der Horst: ‘Daarom ontwikkelt Revolve Development vanuit het design thinking principe, waarmee eindgebruikers vroegtijdig meedenken én meebeslissen voor een optimaal eindresultaat.’

Portfolio Revolve Development

Revolve Development is een ontwikkelaar die zowel risicodragend als gedelegeerd aan de slag gaat. Als 100% dochter van Janssen de Jong Groep kan Revolve Development rekenen op alle expertises in huis. Zo is zusteronderneming New Horizon volledig toegespitst op het complementaire ‘urban mining’. De positie als start-up biedt Revolve Development de ruimte om tot de beoogde vernieuwing te komen. Het bedrijf ontwikkelt momenteel samen met Janssen de Jong Projectontwikkeling zonnepark Lungendonk, de modulaire houtbouwwoningen OAK in Eindhoven en een Flexwoningproject in Breda. Ook wordt er gewerkt aan een CLT-appartementencomplex in Pijnacker en aan de innovatieve wijk Brainport Smart District in Helmond.