Jan Snel bouwt hoogste modulaire woningbouw van Europa

Jan Snel gaat in het Duitse Bochum 700 studentenwoningen bouwen. Het gebouw wordt zo’n 38 meter hoog, dit maakt het project de hoogste modulaire woningbouw van Europa.

Deze microappartementen worden verdeeld over twee woontorens, bestaande uit tien en twaalf verdiepingen met in totaal circa 23.000 m² bvo. De bouw start in het eerste kwartaal van 2020; naar verwachting wordt het project in Q1 2021 afgerond.

Bochum is de vijf na grootste Duitse studentenstad, waar net zoals in veel Nederlandse steden een tekort aan studentenwoningen is. Jan Snel wil hiervoor een oplossing bieden door microappartementen te realiseren in de wijk Seven Stones, centraal gelegen tussen Ruhr-Universität Bochum en het bruisende stadscentrum van Bochum. Alle studentenwoningen bestaan uit zelfstandige modules van ruim 20 m² met een eigen keuken en badkamer. Buiten de appartementen, wordt het gebouw ook voorzien van allerlei faciliteiten zoals een sportschool, cafetaria en studiezalen.

‘Binnen het project staat flexibiliteit en herbruikbaarheid centraal, wat de modulaire gebouwoplossing een duurzame en milieubewuste keuze maakt,’ vertelt Olaf Bade, manager Duitsland bij Jan Snel. ‘Door de bouwmethodiek zijn de gebouwen op elk moment aan te passen aan veranderende wensen en omstandigheden. Bovendien kan 90 procent van het gebouw en de installaties worden hergebruikt. Op deze manier bouwen we conform de Duitse bouwnormen, en nog een stap verder.’