JaJo mag groene familiebuurt in Almelo ontwikkelen

Na een intensieve tenderfase heeft gemeente Almelo gekozen voor Janssen de Jong Projectontwikkeling, onderdeel van JaJo, voor de realisatie van een nieuwe groene familiebuurt in Almelo. 

Het project Parkbuurt ligt ten noorden van Almelo, in het gebied tussen de Aadijk en de Bleskolksingel. Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft voor het project een duidelijk doel voor ogen. Marco van Dijk, Ontwikkelingsmanager regio Oost, licht toe: 'We maken van Parkbuurt een echte familiebuurt. De verbinding met het openbaar groen zorgt voor een levendig straatbeeld waar buren elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten. Door verschillende generaties samen te brengen, ontstaat er een bruisende en betrokken buurt waar iedereen zich welkom voelt.'

Er zullen ca. 130 koopwoningen in de nieuwe wijk worden gerealiseerd. Het woningaanbod van Parkbuurt zal onder meer bestaan uit eengezinswoningen, twee-onder-kapwoningen, vrijstaande villa’s, appartementen en semibungalows. Met de komst van Parkbuurt geven gemeente Almelo en Janssen de Jong Projectontwikkeling invulling aan de toegenomen vraag om meer woningen te bouwen. 'Door een gevarieerd aanbod aan verschillende woningtypen te ontwikkelen willen we een brede doelgroep bedienen in hun zoektocht naar een nieuwe woning', aldus de beoordelingscommissie van de gemeente Almelo.

Naar verwachting gaan de eerste woningen begin volgend jaar al in verkoop. De start van de bouw staat gepland voor het najaar van 2025.