Invesco koopt Holiday Inn Amsterdam en Crowne Plaza Schiphol

Invesco Real Estate heeft twee hotels gekocht in Nederland, als onderdeel van een grotere portefeuille. Het betreft Holiday Inn bij de Amsterdamse Zuidas en Crowne Plaza Schiphol.

Invesco heeft de hotels aangekocht van Apollo Global Management. De totale deal ter waarde van € 530 mln bestaat uit 13 hotels, de overige staan in Duitsland. Het is een van de grootste Europese hoteltransacties van dit jaar.

Holiday Inn aan de Boelelaan 2 ligt vlakbij het RAI complex en de de Zuidas telt 264 kamers en beschikt over 13 vergaderruimtes, een restaurant en bar. Crowne Plaza Schiphol is gelegen aan de Planeetbaan 2 in Hoofddorp en heeft 242 kamers en eveneens 13 vergaderkamers en horecavoorzieningen.

Invesco heeft een joint venture gesloten met Event Hotels voor het operationele management van de 13 hotels. Ze zijn vallen allemaal onder de vlag van een van de merken van IHG, Crowne Plaza, Holiday Inn of Holiday Inn Express.

Verschillende investeerders
De portfolio is aangekocht namens drie verschillende fondsen/investeerders. Vier hotels (38% van de deal) zijn ondergebracht in het nieuwe open-ended European Hotel Fund van Invesco. Acht hotels (26%) zijn namens een Britse investeerder gekocht en het resterende hotel (36%) is gekocht namens een joint venture van een Deense en Nederlandse institutionele belegger. Dit is een nieuwe klant van Invesco.

Dit jaar € 900 mln in hotels
Invesco is een wereldwijd opererende real estate investment manager met bijna $ 65 mrd aan assets onder management. In Europa heeft de onderneming 130 gebouwen in 13 verschillende landen onder haar hoede. De Europese vastgoedportefeuille heeft een waarde van $ 8,9 mrd. De afgelopen twee jaar heeft Invesco € 2 mrd geïnvesteerd in de hotelsector namens fondsen en seperate account clients. Dit jaar heeft Invesco al voor € 900 mln aangekocht of in de pijplijn. Afgelopen zomer haalde de onderneming bijna € 180 mln aan eigen vermogen op voor zijn een nieuw hotelfonds. Dit fonds investeert in vastgoed in Nederland en Duitsland.

In november 2016 verkocht Invesco Real Estate nog een portefeuille met zeven hotels aan het Zweedse bedrijf Pandox voor € 415 mln. In de Europese portefeuille zat ook het Park Hotel in Amsterdam.

Invesco Real Estate werd geadviseerd door Paul Hastings en PWC. Apollo Global management werd geadviseerd door Eastdil Secured.