Intervest koopt 2 logistieke sites

Intervest Offices & Warehouses verwerft tweede logistieke site in Raamsdonksveer en neemt positie over op luchthaven Eindhoven. 

In Raamsdonksveer wordt een logistieke site met een totale verhuurbare oppervlakte van ca. 35.000 m² warehouse en mezzanine en ca. 700 m² kantoren verworven. Deze site grenst aan het distributiecentrum dat Intervest in 2017 verwierf. Het distributiecentrum wordt sinds 2015 gehuurd door Dome Vastgoed en uitgebaat door Welzorg, de op een na grootste leverancier van mobiliteitshulpmiddelen in Nederland. Beide vennootschappen maken deel uit van Louwman Group.

In Eindhoven wordt het distributiecentrum Silver Forum verworven gelegen op het terrein van Eindhoven Airport. Het pand heeft een totale verhuurbare oppervlakte van ca. 24.300 m² warehouse en mezzanine, ca. 5.900 m² afzonderlijke kantoren en telt ca. 200 parkeerplaatsen rondom het gebouw. Het op bedrijvenpark Flight Forum gelegen gebouw heeft een opvallende, organische vorm met een zilverkleurige gebogen gevelafwerking. Het distributiecentrum is sinds 2002 integraal verhuurd aan het beursgenoteerde ASML.

De gezamenlijke aankoopprijs bedraagt € 40,5 miljoen (registratierechten en kosten inbegrepen). Deze aankopen genereren onmiddellijk jaarlijkse huurinkomsten van € 2,9 miljoen voor Intervest. Deze verwerving vertegenwoordigt een brutoaanvangsrendement van 7,2%. De gemiddelde gewogen looptijd van de huurovereenkomsten is 4,3 jaar. De beide sites hebben een bezettingsgraad van 100%. De logistieke vastgoedportefeuille vertegenwoordigt na deze transactie 57% van de totale vastgoedportefeuille van Intervest. 19% van de logistieke vastgoedportefeuille is nu in Nederland gelegen.

De sites worden samen verworven van Distrifonds II Nederland CV, dat werd vertegenwoordigd door Profound Asset Management BV en bij deze transactie juridisch werd geadviseerd door SoestvanVelten en fiscaal door Rechtstaete. Voor Intervest heeft DLA Piper deze transactie als juridisch adviseur begeleid en De Lobel & Partners bemiddelde als makelaar.