IWG sluit flexwerkplek-deal met NTT voor 300.000 werknemers

Flexibele kantoorwerkplek aanbieder IWG heeft een deal met het Japanse bedrijf NTT afgesloten. Wereldwijd kunnen 300.000 werknemers van NTT gebruik maken van de flexwerkplekken van NTT.

Volgens NTT Global Sourcing zal de samenwerking met IWG nieuwe manieren van werken tot stand brengen binnen het bedrijf. Het zal volgens het bedrijf niet alleen reistijd bekorten, maar ook reiskosten reduceren en een veilige en makkelijke werkplek voor werknemers creëren. 

De deal met NTT volgt op andere deals van dezelfde soort die IWG, het moederbedrijf van onder meer Regus en Spaces, heeft afgelsoten. Daaronder een contract met financial services organisatie Standard Chartered voor 95.000 werknemers. 

IWG oprichter Mark Dixon zegt dat uit deze deal blijkt dat het kantoorleven zoals het was na de pandemie nooit meer terug zal komen: 'Eén van de gevolgen van de pandemie zal zijn dat mensen vanuit verschillende plekken willen blijven werken.'

Volgens IWG toont onderzoek aan dat 74% van corporate bedrijven nu bekeijken of werknemers meer vanuit huis kunnen werken. Uit onderzoek van EY zou blijken dat het hybride werken vanuit kantoor en thuis bovendien ook goedkoper is voor bedrijven: het scheelt $ 11.000 per werknemer.