IPER Megastores opent winkel in Passage Schiedam

PingProperties en IPER Megastores hebben een huurovereenkomst gesloten voor een winkelunit in winkelcentrum De Passage in Schiedam. Het is de eerste winkel in Nederland.

De winkel meet zo’n 700 m2 en IPER Megastores zal er halverwege het tweede kwartaal haar deuren openen. IPER Megastores is een onlangs opgerichte Nederlandse entiteit, die op basis van familiebanden is gelieerd aan IPER Mundo Cassa. Dat is een Italiaanse retailorganisatie met ruim 20 grote warenhuizen (8.000-12.000 m2) in en rondom Napels. De oprichters zijn van Aziatische origine maar zijn sinds lang in Italië en Nederland woonachtig en zakelijk actief. De Italiaanse organisatie voorziet de Nederlandse organisatie qua investering van de totale voorraad en inventaris, maar staat juridisch verder los van de Nederlandse entiteit.

Het IPER Megastores concept is een winkelwarenhuis met van alles op het gebied van non-food en non-fashion. Van lifestyle producten tot huisdier-benodigdheden, van huishoudelijke zaken tot elektronica. Alhoewel alle producten in eerste instantie van IPER Italië komen, vinden deze producten hun oorsprong in de hele wereld.

De ambitie van IPER Megastores voor Nederland ligt hoog en daarom is het bedrijf continu op zoek naar locaties tussen de 750 en 3.000 m2 in de Randstad. Ze willen graag winkels openen in de directe omgeving van winkelstraten of winkelcentra en in de buurt van een grote supermarktketen. Momenteel lopen er onderhandelingen met PingProperties over andere locaties.

Reibestein en Partners Bedrijfshuisvesting uit Den Haag vertegenwoordigt IPER Megastores in Nederland. Deze organisatie bracht ook deze eerste transactie in Passage Schiedam tot stand.

Laatste nieuws

Evenementen